< Összes hír
Általános Hírek -

Veszprémben is nagy siker fogadta az Állj közénk! kínálta programokat

Várakozáson felüli számban érkeztek tanulók az Állj közénk! rendezvénysorozat idei utolsó állomására, melynek a Veszprém Aréna adott otthont. Ismét a hazai és nemzetközi versenyek iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, de az interaktív programok és a VR-élménysziget is vonzotta a gyerekeket.

Ezúttal az asztalos, ápolás és gondozás, valamint a víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában kaphattak információkat a fiatalok, sőt, a szakma jeles képviselővel, világ- és Európa-bajnok versenyzőkkel is megismerkedhettek.

A roadshow célja, hogy a területi kamarák, a közreműködő szponzorok, kiállítók segítségével betekintést nyújtson a szakmai versenyek világába, és a versenyzők, valamint a SkillsHungary Nagykövetein keresztül megismertesse a fiatalokkal a versenyzésben rejlő örömet, kihívást.

A szakmastandok az idei utolsó, veszprémi állomáson is rendkívül izgalmas bemutatókkal készültek. Az asztalos szakmát a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) képviselte, ahol az érdeklődök találkozhattak többek között Simon Krisztián bútorasztalossal, a EuroSkills Budapest 2018 és a WorldSkills Kazan 2019 aranyérmesével, valamint Nagy Ádám épületasztalossal, a EuroSkills Budapest 2018 első helyezettjével is. A BKSZC pultjánál a diákok bepillanthattak az asztalos szakma világába, kipróbálhatták az intarziázást és a képkeretek készítését.

A Magyar Gázipari Vállalkozó Egyesülete standjánál különböző mesterfogásokat gyakorolhattak életszerű körülmények között a középiskolások. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Csolnoky Ferenc Kórházzal együttműködve az egészségügy világába kalauzolta a résztvevőket, emellett a versennyel kapcsolatban is tájékoztatást kaptak.

Az Állj közénk! rendezvényt számos előadás színesítette. Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke és Török Balázs Máté, a WorldSkills Kazan 2019-en víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában kiválósági érmet szerzett versenyző „Az épületgépész szakma és a szerelőipar bemutatása” címmel tartotta meg előadását. A bútor- és épületasztalos szakma jeles versenyzői Fekete Martin, Nagy Ádám, Simon Krisztián és Stadler Bence egy kerekasztalbeszélgetés keretében osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a versenyzésről és a szakmában rejlő kihívásokról. Varga Tamással, a EuroSkills Göteborg 2016 kiválósági érmesével pedig Szabyest, a rendezvény házigazdája beszélgetett az ápolás és gondozás szakmáról, a versenyzésről és a felkészülési időszakról.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy jövőre további vidéki helyszíneken is megrendezze az Állj közénk! rendezvénysorozatot, hogy ezzel is motiválja a gyerekeket a versenyzésre, és megtalálja a szakmák legkiválóbb versenyzőit.

Forrás és fotó: MKIK

Ez is érdekelheti