< Összes hír
Általános Hírek -

Tájékoztató a látogatók számára

Tisztelt Látogatók!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben ismételten megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Ezek országos döntőjére, a „7. Szakma Sztár Fesztivál”-on 2014. április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes,„fizikai” szakmák (beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is) társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése révén.

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

A szakmák országos versenyeit a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott szakmák közül 38 szakképesítésben hirdettük meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

Az SZKTV és OSZTV versenyeken a következő szakmák tanulói vesznek részt:

SZKTV: ács, állványozó / bőrdíszműves / burkoló / bútorasztalos / cukrász / élelmiszer- és vegyiáru-eladó / épületasztalos / férfiszabó / festő, díszítő, mázoló és tapétázó / fodrász / központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő / gépi forgácsoló / géplakatos / hegesztő / hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő / kárpitos / kozmetikus / kőműves / víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő / műszakicikk eladó / ruházati eladó / női szabó / pincér / szakács / szerkezetlakatos / szerszámkészítő / tetőfedő / villanyszerelő.

OSZTV: automatikai technikus / bútoripari technikus / elektronikai technikus / erősáramú elektrotechnikus / épületgépész technikus / gépgyártástechnológiai technikus / kereskedő / magasépítő technikus / mechatronikai technikus / vendéglős.

A versenyekre 4.300 fő jelentkezett, akik közül közel 4.000 versenyző 2014. januárjában elődöntőn vett részt. Ezután az előválogatók következnek, melyen a legjobban szereplők közül kerülnek ki az országos versenyek döntőjének résztvevői.

Szeretettel meghívjuk Önöket, pályaválasztási célú kirándulás keretében jöjjenek el a Szakma Sztár Fesztiválra, hogy diákjaik megismerkedjenek a versenyben résztvevő szakképesítésekkel.

A látogatásra 2014. április 14-én 10-17 óra között, míg április 15-én 8-14 óra között van lehetőség. A 2014. április 16-i programok zártkörűek, ez már a díjkiosztás, a záróünnepély napja.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai a helyszínen interaktív feladatokkal várják az érdeklődő fiatalokat, akik szakmabemutató filmeket nézhetnek meg, szakmatotót tölthetnek ki.

A diákok egyes szakmák standján nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatják tehetségüket.

A verseny megtekintésével párhuzamosan a látogatóknak népszerű előadók és az iskolák tehetséges diákjai által előadott, szórakoztató műsorszámok megtekintésére nyílik lehetőségük.

A belépés ingyenes!

A Hungexpo Vásárközpont az Örs Vezér tértől a 100-as autóbusszal közelíthető meg, gyalogosok részére belépés a Hungexpo III. kapuján.

Szeretettel várjuk Önöket!

Ez is érdekelheti