< Összes hír
Általános Hírek -

Szőlész-borász

Érdekel a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata, a minőségi élelmiszerek, a korszerű technikai, technológiai megoldások a borászat terén? Tetszik ez a nagy hagyományokat ápoló hivatás és a borok világa? Érdekel, hogyan kell szakszerűen szőlőt nevelni, bort készíteni? Szeretnél egy igazán menő, nagy presztízsű hivatást választani?

A szőlész-borász szakmát azok számára ajánljuk, akiknek fontos az elismert, jó minőségű magyar bor elkészítése, akik szeretik a kihívásokat, a természetközeli munkavégzést és az időjárás viszontagságai ellenére szeretnének évről évre minőségi bort előállítani.

A Szakma Sztár Fesztiválon belepillanthatsz a szőlész-borász képzés rejtelmeibe is. Keresd az agrár szakmákat a Hungexpo A pavilonjában!

Addig is ha szeretnél többet megtudni erről a szép szakmáról, olvasd el az alábbi rövid összefoglalót.

Mivel foglalkozik a szőlész-borász?

  • Szőlőtelepítést végez.
  • Elvégzi a szőlő művelését.
  • Betakarítja a termést.
  • Kezeli a szőlőművelés gépeit.
  • Megszervezi a szőlő feldolgozását, mustot készít.
  • Fehér-, rozé-, siller- és vörösbort készít.
  • Speciális borkészítményeket állít elő.
  • Érleli és kezeli a bort.
  • Üzemelteti a borászat gépeit, berendezéseit.
  • Elvégzi a borok érzékszervi (borkóstoló) és laboratóriumi ellenőrzését.
  • Elvégzi a szükséges adminisztrációt.
  • Szervezi, bonyolítja a borturizmust.

Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?

  • Szőlőtermeléssel foglalkozó mezőgazdasági üzemekben.
  • Borászatokban.
  • Borértékesítő helyeken.
  • Saját vállalkozásban.

Bővebb információért lapozd át Nemzeti Agrárgazdasági Kamara AGRÁRSZAKMA IRÁNYTŰ kiadványát!

LEGYÉL TE IS AGRÁRDIÁK!

 

Ez is érdekelheti