Rólunk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor, amely esemény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével valósul meg. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kamarák végzik. A területi előválogatókat a központi válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív programokkal színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg, próbálhatja ki.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) három éve csatlakozott a rendezvényhez, így a fesztiválon immár további 21 agrárszakma is bemutatkozik. Az agrárkamara az agrárszakmai bemutatókkal lehetőséget ad arra, hogy a Szakma Sztár Fesztivál keretében a pályaválasztás előtt álló diákok a mezőgazdasági szakmákat is interaktív módon megismerhessék.

A NAK kiemelt célja továbbra is az agrárszakmák népszerűsítése és az ágazati szakképzések megismertetése a fiatalokkal.

Tudj meg többet a fesztiválról! Tekintsd meg filmjeinket!