< Összes hír
Általános Hírek -

Megújul az informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

Az informatikai szakmák tanulói a 2015/16-os tanévtől kezdve megújult környezetben mérhetik össze tudásukat az évenként megrendezésre kerülő Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Az informatikai szakképzésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben közös összefogással garantálják a verseny nemzetközi színvonalon történő megvalósítását.

A verseny fordulóinak száma háromra növekszik: a területi elődöntők után egy központi válogatón adnak számot tudásukról a továbbjutott résztvevők. A harmadik forduló egy országos döntő, amelynek a hazai szakképzés egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a Szakma Sztár Fesztivál ad otthont.

Az országos nyilvánosság biztosítása, az informatikai szakmák népszerűsítése a tanulók körében, illetve a frissen felfedezett tehetségek gondozása tudatosítja a szakterület növekvő jelentőségét és hozzájárul az informatikusi életpálya népszerűsítéséhez.

Kara Ákos, az informatikai szakképzés területéért felelős államtitkár jelentős előrelépésnek nevezte a döntést, amely segíti a magyar gazdaság egyik húzóágazataként ismert infokommunikációs szektor kiegyensúlyozott fejlődését.

Ez is érdekelheti