< Összes hír
Általános Hírek -

Izgalmas napja volt a nyíregyházi diákoknak az Állj közénk! rendezvényen

Szombathely és Kecskemét után Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban folytatódott az Állj közénk! rendezvénysorozat. Ezúttal a pincér, szakács, fodrász és szárazépítő szakmában tanulók kaphattak tájékoztatást a nemzetközi és a hazai versenyekről.

A látogatók a szakmai bemutatókon és a versenyek izgalmas világát prezentáló előadásokon túl, virtuális utazás során is bepillanthattak a szakmák világába. Nemcsak a vendéglátás munkafolyamatait ismerhették meg, de az építőipar mindennapjaiba is belecsöppenhettek. A helyszínen több helyi vállalkozás és szponzor is bemutatkozott, így a délutáni eseményen több programba kapcsolódhattak be az érdeklődők.

A szárazépítő szakma lehetőségeivel, a felhasznált anyagok sokszínűségével ismerkedtek meg a fiatalok a Knauf Építőipari Kft. pultjánál. A FruFru Szépségszalon tulajdonosa, Lukovics György aranykoszorús mesterfodrász pedig különböző divatos hajfonási módszereket és feltűzéseket tanított meg a résztvevőknek. Botos György pincérmester szakoktató is egy izgalmas feladattal várta a fiatalokat: egy megterített díszasztalon kellett felfedezni a hibákat a jelenlévőknek. Később a szakácsok standjánál Szoboszlai Gyula, Venesz-díjas mesterszakács, az Anno Food Kft. tulajdonosa látványkonyha bemutatóval nyűgözte le a középiskolásokat.

A WorldSkills szakmai verseny értékelési szempontjaira, a nemzetközi megmérettetésekre és a szárazépítésben rejlő kihívásokra Putler Csaba szakértő, a Knauf Építőipari Kft. üzletfejlesztési menedzsere tért ki előadásában.

Az országos rendezvénysorozat utolsó állomása Veszprém lesz, ahol a Veszprém Aréna előcsarnokában várják a versenyzés iránt érdeklődőket 2019. november 27-én.

Forrás, fotó: MKIK

Ez is érdekelheti