< Összes hír
Döntő hírek -

Felhívás a 9. Szakma Sztár Fesztiválon látogatóként részt vevő, pályaválasztás előtt álló diákok részére

A 2015/16. évi tanévhez kapcsolódó 9. Szakma Sztár Fesztiválon 40 szakma mutatkozik majd be, a korábbiak szerint a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országosan legjobb diákjai mérik össze tudásukat. A fesztiválra minden évben nagy számban várunk olyan látogatókat, akik az általános iskolák 6-7. osztályos tanulói és pályaválasztási céllal keresik fel a rendezvényt. Az ő részükre tesszük közzé ezen felhívásunkat.

Cél: Megismerkedni a Szakma Sztár Fesztiválon felvonuló szakmákkal, ezen információk alapján összefoglalni a látottakat és a pályaválasztást befolyásoló döntést.

Feladat: leírni mindazt, amit felvetődött a diákokban a Szakma Sztár Fesztivál láttán az alábbi kédések alapján, de minden más észrevételt is szívesen veszünk.

  • Melyik stand tetszett a legjobban és miért?
  • Melyik szakmáról szeretnél többet megtudni?
  • Volt-e olyan szakma, amit nem ismertél, de a látogatás alkalmával nagyon megtetszett és szeretnél róla további információkat szerezni?
  • Találtál-e olyan szakmát, amit már ismertél (pl. a szüleid szakmája, stb.)?
  • Szeretnél-e azok közül a szakmák közül választani, amit itt láttál?
  • Példaképnek tekinted-e a versenyző tanulókat? Lehetnek-e szerinted ők is „sztárok”?
  • Téged kik befolyásolnak a továbbtanulási döntésed meghozatalában? Szüleid? Barátaid? Tanáraid?

Terjedelem: max. 2 gépelt oldal

Azonosító adatok: a dolgozat végén szerepeljen a tanuló neve, lakcíme, telefonszáma és e-mail címe, az iskola neve, címe és e-mail címe, valamint az osztályfőnökének neve, mobil telefonszáma és e-mail címe a megadott táblázat pontos kitöltésével.

Leadási határidő2016.április 29., az osztályfőnöknek leadva, aki továbbítja a dolgozatokat a területi kamarák szakképzési vezetőihez. Ők juttatják el a legjobbakat a fesztivál szervező bizottságához.

Díjazás, elismerés: a sikeres munkák szerzői, diákjai részt vehetnek a Szakma Sztár Fesztivál győztesei részére szervezett ünnepségen, ahol hagyományainkhoz híven a Parlamentben a versenyek 1-3. helyezettjei részére emléklapok kerülnek átadásra. Az országosan legsikeresebb pályamunkákat készítőknek pedig részvételi lehetőséget biztosítunk a 2016. évi EuroSkills versenyen, mely a svédországi Göteborgban, 2016. december elején kerül majd megrendezésre. Ezen utazásról úti beszámolót várunk majd tőlük.

Felhívás

Ez is érdekelheti