< Összes hír
Általános Hírek -

Elindult az Állj közénk! rendezvénysorozat

Október elején elstartolt az „Állj közénk! rendezvénysorozat”, melynek első állomása a Szakmázz! Budapest elnevezésű Pályaválasztási kiállítás volt, 2019. október 8-9. között.

Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara standját több száz diák látogatta meg a két nap alatt. A VR élményszigeten testközelből ismerkedhettek meg a fiatalok a szakmákkal, ugyanis egy VR szemüvegen keresztül bepillanthattak egy autószerelő vagy éppen egy ruhaipari technikus mindennapjaiba – emelte ki az igazgató, majd hozzátette: az információs pultunknál pedig tájékoztatást és iránymutatást kaphattak a diákok szakmaválasztás tekintetében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Állj közénk! rendezvény célja, hogy versenyzőket toborozzon a hazai és nemzetközi versenyekre, vagyis a Szakma Sztár Fesztiválra, a EuroSkillsre és WordSkillsre; továbbá, hogy megmutassa, milyen sikereket érhetnek el a fiatalok a szakmájukban. A rendezvénysorozatot novemberben további négy vidéki helyszínen szervezzük meg, ahol több száz fiatalnak lesz lehetősége arra, hogy bepillantson a versenyek izgalmas világába és kipróbálja magát egy adott szakmában. A résztvevők megismerkedhetnek a SkillsHungary nagykövetekkel is – egykori versenyzők -, mindemellett szakmai előadásokat is hallhatnak, valamint egy virtuális térben, VR szemüvegen keresztül több szakmában is kipróbálhatják magukat.

További információ:

szakmavilag.hu

szakmasztar.hu

skillshungary.hu

 

Fotó: MKIK

Ez is érdekelheti